Personeel Option keurt ontslagregeling goed


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

De directie van Option en de bonden hadden al een akkoord bereikt over de 55 werknemers die via een collectief ontslag het veld moeten ruimen. Het personeel heeft dit sociaal plan nu ook goedgekeurd. Dat meldt Het Laatste Nieuws, dat zich baseert op niet nader genoemde bronnen in vakbondskringen.

De opzegvergoeding zal worden berekend op basis van de formule-Claeys, die gunstiger is voor werknemers dan de wettelijke vereisten. De directie is ook tegemoetgekomen aan de vraag van de vakbonden om bij de berekening het aantal maanden netjes af te ronden en niet simpelweg alle cijfers achter de komma weg te strepen. Wel houdt de leiding vast aan een uitbetaling in acht maandelijkse vaste termijnen. Het resterende bedrag wordt dan in de negende maand overgemaakt.

De ontslaggolf is onderdeel van een stevige reorganisatie die naar verwachting zal resulteren in een kostenbesparing van 20 miljoen euro. Behalve dat Option 55 arbeidsplaatsen schrapt op het hoofdkwartier, verhuist de gehele Duitse R&D-vestiging van Kamp-Linfort naar Leuven. Ook verdwijnt het leeuwendeel van het Ierse kantoor in Cork, waar slechts 25 van de 175 medewerkers mogen blijven.