Peek scoort verkeersopdrachten over de grens


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Imtech heeft voor ruim 35 miljoen euro aan verkeersopdrachten verworven. In diverse Europese landen gaat onderdeel Peek Traffic oplossingen realiseren om verkeersdata te verzamelen en te analyseren. In België richt het speciale monitoringstations in voor snelwegen en in Groot-Brittannië werkt het aan een nationale verkeersinformatiedienst. Voor de Zweedse verkeersautoriteit meet Peek de verkeersintensiteit op verschillende wegen, waarbij het zo veel mogelijk de bestaande detectielussen in het wegdek gebruikt. De vergaarde informatie voert draadloos naar verkeerscentrales, die passende maatregelen kunnen nemen en uitgebreidere analyses uitvoeren. Daarnaast ontwikkelt de businessunit voor de stad Gotenburg een meet- en analysesysteem op basis van asdetectie.

In Polen gaat Peek met een hightech drainagesysteem de wateroverlast verminderen op een laaggelegen snelweg nabij Warschau. Bij hevige regenval ontstaat daar ernstige verkeershinder over een lengte van ongeveer tien kilometer. Het Imtech-onderdeel zorgt ervoor dat het drainagesysteem op afstand is te bedienen en ontwerpt en implementeert een innovatief verkeerswaarschuwingssysteem, inclusief de communicatie naar en monitoring vanuit een verkeerscentrale. Speciale sensoren controleren hierbij de laagste gedeelten van de weg en maken het bij wateroverlast mogelijk vanuit de centrale dynamische signaleringsborden te activeren of verkeersdeelnemers om te leiden.

In eigen land heeft Imtech Infra ten slotte van Rijkswaterstaat opdracht gekregen om het technisch onderhoud te verzorgen van vier verkeerstunnels. Het gaat om de Schipholtunnel, de Velsertunnel en de Zeeburgertunnel in Noord-Holland en de Noordtunnel in Zuid-Holland.