Kort nieuws

Paypal-baas: ‘NFC dooft uit in 2013’

Leestijd: 1 minuut

Paypal-baas David Marcus voorspelt dat 2013 het jaar zal zijn dat NFC er niet in slaagt om massa-adoptie te bereiken als het om betalen gaat. In een blog-post schrijft hij dat hij er niet in gelooft dat NFC enig probleem oplost voor de consument. ’Het debat rond NFC-betalen zal langzaam uitdoven in 2013. Is het makkelijker om tegen een betaalterminal te tikken met een telefoon dan er een creditcard langs te halen?‘

Marcus schrijft niet helemaal onbevooroordeeld. Zijn bedrijf ontwikkelt een internetgebaseerde portemonnee waarmee de consument zowel op internet als in de fysieke wereld kan betalen en die verschillende diensten, spaarkaarten en kortingsbonnen moet integreren. Hierin is momenteel geen plekje voor NFC voorzien, alhoewel de dienst feitelijk complementair is.

Evengoed raakt hij wel een gevoelige snaar. Op het moment is het NFC-betaalecosysteem sterk gefragmenteerd en loert het gevaar van meerdere incompatibele systemen. Voor de consument is dat een weinig aantrekkelijk aanbod.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content