Kort nieuws

Overname NXP gaat niet door

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

De overname van NXP door Qualcomm is van de baan. Het bod van Qualcomm verliep middernacht nadat de Chinese mededingingsautoriteiten nog steeds geen goedkeuring hadden verleend. De afgelopen weken verlengde Qualcomm steeds zijn bod toen dit gebeurde, maar het bedrijf uit San Diego wil dat niet langer doen. De twee ondernemingen hebben van alle andere betrokken instanties al wel ruim een half jaar een goedkeuring op zak, maar China bleef maar dralen.

Op BNR wijt directeur van NXP Nederland Guido Dierick het afketsen van de deal geheel aan het handelsconflict tussen de VS en China: ‘Er zijn eigenlijk geen argumenten op basis waarvan deze goedkeuring niet gegeven zou moeten worden, maar het was wel heel duidelijk dat die niet gegeven kón worden door de autoriteiten. Dan zit er iets daarboven’, zei hij.

Dat is ook de redenering van Qualcomm om de deal niet door te zetten. ‘De voortdurende onzekerheid die rond zo’n grote acquisitie hangt, brengt een risico met zich mee. Dat risico moet je wegen tegen de kans dat er iets verandert in het huidige geopolitieke klimaat, en we geloven er niet in dat dat in de nabije toekomst erg waarschijnlijk is’, verklaart Qualcomm-ceo Steven Mollenkopf tegen persbureau AP.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content