Kort nieuws

Overname Metris door Nikon bijna rond

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Nikon heeft een bod gedaan op alle uitstaande aandelen en warranten van Metris. De raad van bestuur en CEO Bart Van Coppenolle hebben zich achter het voorstel geschaard. Ook vijf belangrijke aandeelhouders, samen goed voor een belang van 20 procent, hebben toegezegd hun aandelen aan de Japanners te zullen verkopen.

Nikon biedt 5,50 euro per aandeel. Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van de slotkoers van vorige week dinsdag. Toen staakte beurswaakhond CBFA de handel in Metris-aandelen op de Euronext-beurs omdat de koers de dagen ervoor opvallend was gestegen. De waakhond vermoedde dat er iets speelde en sommige handelaren al op de hoogte waren. Metris bevestigde kort daarna dat het inderdaad in onderhandeling was.

Voor aandeelhouders die net in Metris zijn gestapt, betekent het bod van Nikon een mooie bonus. De afgelopen maand lag de koers gemiddeld op 2,22 euro. Beleggers die al langer in de Leuvense metrologiespecialist investeren, moeten echter wel even slikken. Bij de beursgang van Metris in 2006 kostte een aandeel nog 12,50 euro.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content