Overheid start met proef elektrisch rijden


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Rijkswaterstaat heeft zes elektrische Mitsubishi I Mievs in zijn wagenpark opgenomen, bij wijze van proef. In totaal moeten er vanuit de overheid 26 elektrische auto‘s worden aangeschaft: 24 volledig elektrische en twee hybride voertuigen die via het stopcontact zijn op te laden.

De proef moet inzicht geven in de succesfactoren voor de grootschalige toepassing van elektrische auto‘s. Tijdens het experiment zal TNO dan ook kijken naar de economische en milieugevolgen van de elektrische wagens ten opzichte van conventionele en gewone hybride voertuigen.

De proef is een onderdeel van het ’plan van aanpak elektrisch rijden‘, opgesteld door de vorige regering. Dat wil elektrisch rijden stimuleren door onderzoek en ontwikkeling te stimuleren, proeven uit te voeren, de infrastructuur aan te leggen en op te treden als launching customer.