Academica

Overhead in w.o. vergelijkbaar met publieke sector

Leestijd: 1 minuut

De overhead bij hogescholen en universiteiten is vergelijkbaar met die bij andere instellingen in de publieke sector. Dit blijkt uit een rapport dat Berenschot heeft uitgevoerd in opdracht van de Hbo-raad en de VSNU. Ongeveer een kwart van de gemaakte uren behoort tot zuivere overhead, een verzameling functies die in alle sectoren voorkomt. Hieronder vallen taken als bestuur, financiën, ICT en P&O. Dit percentage plaatst de hogescholen en universiteiten in de middenmoot van de publieke sector. Uit het onderzoek blijkt verder dat de verschillen tussen afzonderlijke instellingen klein zijn. Berenschot benadrukt dat deze overhead wel belangrijk is.

Het rapport is opgesteld naar aanleiding van een afspraak van de Hbo-raad en de VSNU met de staatssecretaris van Onderwijs dat zij de overhead in kaart zouden brengen en verbeteren. In de toekomst zullen zij vervolgmetingen laten uitvoeren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content