Kort nieuws

Oudenaardse elektronicacoater gaat voor groei onder Gimv

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Investeringsmaatschappij Gimv neemt een meerderheidsbelang in Europlasma uit Oudenaarde. Onder het merk Nanofics levert dit bedrijf nanocoatings om elektronica en textiel waterbestendig te maken. ‘De nieuwe fondsen zullen worden ingezet om onze groei te financieren, ons wereldwijde netwerk uit te bouwen en onze r&d-inspanningen te intensifiëren’, aldus Europlasma-directeur Filip Legein, die via zijn investeringsvehikel Yukon een minderheidsaandeel houdt.

Europlasma ontwikkelt coatingoplossingen op basis van lagedrukplasma. Het bedrijf ontwerpt en bouwt zijn eigen apparatuur voor de vacuümbehandeling met plasma en levert daarnaast de bijbehorende chemicaliën. De gepatenteerde technologie maakt het mogelijk om vloeistofafstotende of -aantrekkende nanocoatings aan te brengen op zowel complexe 3D-vormen als op rollen textiel.

Toepassingen zijn vochtwerende coatings voor elektronische toestellen, zoals draagbare luidsprekers, oortjes, smartphones en tablets. Sommige modellen van het bekende koptelefoonmerk Beats hebben bijvoorbeeld een Nanofics-laagje. Behalve volledige consumentenproducten worden ook afzonderlijke printplaatcomponenten behandeld, alsmede outdoor kleding en schoenen en onderdelen van medische instrumenten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content