Osram introduceert eerste Oled-lamp


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Osram Opto Semiconductors biedt als eerst een Oled-verlichtingsproduct aan op de markt. Het ronde Orbeos-paneel is 80 millimeter in diameter, 2,1 millimeter dik en weegt 24 gram. De lamp heeft een efficiëntie van 25 lumen per watt, voldoende om de concurrentie aan te kunnen met halogeenlampen. Zijn kleurtemperatuur van 2800 kelvin omschrijft Osram als warm wit, wat dan weer meer overeenstemt met de gloeilamp. De Duitsers prijzen hun product daarom aan als geschikt voor verlichtingstoepassingen in huis, hotels, musea, restaurants en andere plekken  waar mensen zich graag op hun gemak voelen.

De Orbeos schakelt aan en uit zonder vertragingen en laat zich volcontinu dimmen. Het paneel is kwikvrij en zendt geen infrarood- of UV-straling uit. Zijn helderheid is 1000 candela per vierkante meter bij een voeding van minder dan een watt. Onder ideale omstandigheden gaat het vijfduizend uur mee. Veercontacten zorgen voor bevestiging in een behuizing.