Technieuws

Orocos volgroeid voor machinesturing

Nieke Roos
Leestijd: 4 minuten

Het Flanders‘ Mechatronics Technology Center (FMTC) heeft versie 1.0 geïntroduceerd van zijn Open Real-time Control Services-raamwerk (Orocos). Wat oorspronkelijk bedoeld was voor pure robotcontrole is inmiddels geëvolueerd tot een besturingsplatform voor machines in de breedste betekenis van het woord. De Orocos Real-time Toolkit 1.0 is een taakgebaseerde C++-gereedschapskist om softwarecomponenten voor controletoepassingen te ontwikkelen en te prototypen.

Bij de meeste fabrikanten van geavanceerde mechatronische systemen neemt softwareontwikkeling een onevenredig grote hap uit het R&D-budget. Het overgrote deel van de programmatuur heeft echter een ondersteunende functie, die in vrijwel elke machine nodig is. Orocos neemt ontwerpers dit werk uit handen, zodat ze zich kunnen concentreren op het realiseren van de stukken die niet standaard zijn.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content