Kort nieuws

‘Orderinstroom ASML stabiel in vierde kwartaal’

Leestijd: 1 minuut

ASML handhaaft zijn eerdere voorspelling dat het het vierde kwartaal evenveel orders binnenhaalt als de drie maanden ervoor. Dat tekende The Wall Street Journal op uit de mond van Peter Wennink op de Morgan Stanley TMT-conferentie in Barcelona. Verder dan het vierde kwartaal durfde de CFO nog steeds niet te kijken, maar hij vertelde zijn gehoor dat ASML weliswaar op de kosten blijft letten, maar ook snel zal kunnen inspringen op een economisch herstel.

Begin september dienden zich de eerste tekenen van herstel aan voor ASML. Toen verhoogde de machinebouwer zijn omzetverwachting voor het derde en vierde kwartaal naar 500 miljoen euro. Een maand later bleken juli, augustus en september iets meer opgeleverd te hebben: 550 miljoen euro. Ook het orderniveau trok aan in deze periode en volgens CEO Eric Meurice zou dat het vierde kwartaal zo blijven. Klanten die nu nu bestellen, krijgen hun machine in de eerste helft van 2010. Als de economie zich gedeisd houdt, zal ASML dan vergelijkbare resultaten neerzetten als het derde kwartaal.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content