Kort nieuws

Orderinname Hitt verdubbeld

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Hitt heeft het eerste halfjaar voor 31,6 miljoen euro aan opdrachten ontvangen. Dat is twee keer zo veel als in dezelfde periode van 2009. Het orderboek heeft nu een waarde van 43,1 miljoen. Vooral op scheepvaartgebied scoorde de Apeldoornse specialist in radarsystemen goed met klussen voor Antwerpen, Den Helder, Gent en het Noordzeekanaal. De opdrachten voor de vliegvelden van Caïro en Chengdu ziet Hitt als de eerste tekenen van herstel in de luchtvaartmarkt.

De omzet kwam het eerste halfjaar uit op 16,3 miljoen euro, iets minder dan in dezelfde periode van 2009. Door een lager kostenniveau boekte Hitt een nettowinst van 492 duizend euro, waar het de eerste helft van vorig jaar nog bijna negenhonderdduizend euro in de min eindigde. Met het oog op de grote ordertoename van de laatste maanden is het bedrijf gematigd positief over een verdere groei van de winst.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content