Kort nieuws

Optische specialist gaat Philips Applied Technologies leiden

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Cees van Uijen geeft vanaf 1 oktober leiding aan Philips Applied Technologies. Hij is de opvolger van Manfred Halbe, de man die Philips CFT en het softwarelab PDSL onder één dak bracht. Van Uijen startte zijn carrière bij Philips Research, waar hij werkte aan optische dataopslag. Zijn groep was onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van materialen voor herschrijfbare cd‘s. Sinds 1999 was hij chief technology officer bij Philips Optical Storage (POS), waar hij leiding gaf aan Emerging Technology & Systems. Begin 2003 stapte POS in een joint venture met Benq. Philips kreeg een aandeel van 51 procent in het nieuwe Philips Benq Digital Storage. POS wil groeien in de markt voor automotive-infotainmentsystemen en wil daarbij gebruikmaken van de kennis van Philips Applied Technologies.

Met de samenvoeging van Philips CFT en PDSL tot Philips AT slankten beide organisaties met de helft af. Philips CFT vervulde niet meer alleen zijn traditionele rol voor de ontwikkeling van productietechnologie. Het Digital systems-lab van Philips CE slankte af door de verschuiving van ontwikkeling naar het Indiase Bangalore en naar systemen op chip. Onder invloed van deze laatste trend verschoof veel softwarekennis van Consumentenelektronica naar de divisie Semiconductors.

Van Uijen zegt voor 90 procent achter de ingrepen van zijn voorganger te staan. ’Alles wat Halbe en zijn team hebben gedaan, zou ik ook doen‘, zegt Van Uijen. Hij voegt eraan toe dat er met zijn komst geen fundamentele veranderingen op handen zijn. ’Onze toekomstige koers zal afhangen van de wereld waarin Philips Applied Technologies opereert en die wereld verandert met de dag. Eén ding is zeker. We moeten ons verder ontwikkelen in een echte R&D-business-unit.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content