Kort nieuws

Option verwerft activa interfacebouwer Mobiwire

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers heeft Option aangekondigd dat het de Connected Consumer Electronics-activa van het Franse Mobiwire heeft ingelijfd. Om precies te zijn gaat het om de Surface UX-software, verwante IP en een kernteam van experts. Surface UX is een gebruikersinterfaceoverlay voor Android-smartphones en -tablets die een vereenvoudigde toegang biedt tot samengevoegde cloudgebaseerde content en diensten. Het heeft zijn eigen beginschermstructuur, statusbalk, hoofdmenu en een reeks ’service-apps‘ die de bovenlaag uitmaken. Hoeveel Option betaalt voor het Parijse bedrijf is niet vrijgegeven.

De overname past in Options nieuwe strategie waarin het minder richt op producten en meer op licenties. In de halfjaarcijfers komt die switch ook goed tot uitdrukking. In de eerste zes maanden boekte Option een omzet van 25,8 miljoen euro, een daling van bijna twintig procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De opbrengsten met betrekking tot producten daalden van 30,7 miljoen in 2010 naar 11,6 miljoen euro in 2011. De licentieopbrengsten namen juist toe, van 0,2 miljoen vorig jaar naar 14,3 miljoen euro nu. Een groot deel van die laatste post komt op het conto van Huawei waar Option eind vorig jaar een grote deal mee afsloot.

Hoewel de nieuwe strategie langzaam vorm krijgt, is Option nog niet uit het rood. In de eerste helft van 2011 moesten de Leuvenaren een nettoverlies slikken van 2,9 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bloedde het bedrijf echter nog 20,5 miljoen euro.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content