Option start Chinese productielijn

Reading time: 1 minute

Author:

Option start dit kwartaal met de productie in het Chinese Wuxi, bij Sjanghai. De fab neemt bijna een derde van Options productiecapaciteit voor zijn rekening. Dat maakte het Leuvense bedrijf bekend tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering. Wuxi zal lokaal leveren aan Aziatische en Australische klanten, maar ook aan de Europese markt.

Op de bijeenkomst maakte Option ook zijn definitieve jaarcijfers over 2006 bekend. De Leuvense specialist in draadloze datacommunicatie zag zijn opbrengsten met ruim 40 procent stijgen naar 279,8 miljoen euro. De nettowinst steeg met ruim 20 procent naar 29 miljoen euro. Op zich geen slecht rapport, maar we zijn beter gewend van Jan Callewaert en de zijnen. De nettowinst groeide in voorgaande jaren met 80 procent of meer. De Leuvenaren hebben zich tot doel gesteld om in 2008 de grens van 500 miljoen euro te slechten. Dat zit er nog steeds in, maar de groei mag niet nog verder afvlakken.

Options aandeel in de wereldwijde markt van draadloze modems steeg significant. Volgens cijfers van marktonderzoeker Abi Research bedienen de Leuvenaren 38 procent van de markt. In 2005 lag dat percentage op zo‘n 32 procent. Naaste concurrent is Novatel Wireless met een marktaandeel van ongeveer 25 procent, direct gevolgd door Sierra Wireless met ongeveer 22,5 procent. Nummer vier is SonyEricsson dat zijn aandeel zag kelderen van ruim 20 procent in 2005 naar 8 procent in 2006.