Kort nieuws

Option mikt op 20 miljoen vers kapitaal met aandelen

Leestijd: 1 minuut

De geplande kapitaalinjectie bij Option komt volledig uit aandelen. De Leuvense draadloosspecialist wil naar schatting 20 miljoen euro ophalen met een emissie van nieuwe waardepapieren. De inschrijfperiode start op of rond 7 december. Verdere details brengt Option ’te gepasten tijde‘ naar buiten. De opbrengsten van de investering wil Option aanwenden om ’de kapitaalstructuur van het bedrijf te versterken, de reorganisatie van zijn operaties te ondersteunen die naar schatting 7 miljoen euro zal kosten en om de nieuwe businessstrategie te implementeren‘.

In een interview met De Tijd zei Options financiële topman John Patrick Ziegler onlangs dat de kapitaalverhoging privaat, publiek of een combinatie van die twee zou kunnen zijn. De aandelenuitgifte maakt duidelijk dat het bedrijf er niet in is geslaagd om private geldschieters te vinden en volledig is aangewezen op publieke investeerders. De emissie zorgt voor een verwatering bij de bestaande aandeelhouders. Option-CEO Jan Callewaert, die 17,34 procent van de aandelen in bezit heeft, heeft de intentie om al zijn rechten uit te oefenen.

Als gevolg van teleurstellende derdekwartaalcijfers zette Option eind oktober een streep door 55 arbeidsplaatsen op de hoofdzetel in Leuven. Ook sluit het zijn onderzoekspoot in het Duitse Kamp-Lintfort en brengt het die activiteiten over naar het hoofdkantoor. Vorige week kwam daar de bijna volledige ontmanteling bij van de vestiging in het Ierse Cork waar 150 van de 175 banen verdwijnen. Al deze maatregelen vallen binnen Options reorganisatieplannen waarmee het volgend jaar 20 miljoen euro wil besparen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content