Option lijft deel Inewit-kennis in

Reading time: 1 minute

Author:

Draadloosspecialist Option heeft de serversoftwaretechnologie van Inewit overgenomen, inclusief de vier ingenieurs die de programmatuur ontwikkelden. Hoeveel euro‘s er met de deal gemoeid zijn, willen de partijen niet kwijt.

Het Mechelse Inewit bouwt draadloze bewakingscamera‘s. De live videobeelden kunnen draadloos worden doorgestuurd naar een standaard gsm, pc of PDA. Van een aantal investeringsmaatschappijen kreeg Inewit de afgelopen jaren ruim 4 miljoen euro om de producten in de markt te zetten. Dat bleek echter onvoldoende om de zaak volledig van de grond te krijgen. Het bedrijf verkeert in financiële problemen en werkt momenteel onder curatele.

Inewit en Option hadden al langer een commerciële relatie, weet Option-woordvoerder Jan Poté. ’Inewit wilde een 3G-module integreren in zijn camera‘s. Daarbij kwam onze kennis van pas. Nu het in zwaar weer verkeert, vroeg het ons of we interesse hadden om een gedeelte van het bedrijf over te nemen. De serversoftware plus de bijhorende ontwikkelaars sluiten goed aan bij de bestaande business van Option.‘

Het is nog niet duidelijk wat er met de rest van Inewit zal gaan gebeuren. Een faillissement hangt in de lucht.