Tools&Toys

Option lanceert 3G-module voor Android

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Leuvense Option heeft twee WWan-modules op de markt gebracht die geschikt zijn voor vooral Android-gedreven 3G-apparaatjes. De GTM601 en GTM609 zitten in een LGA-jasje van 2 millimeter dik en passen daardoor in dunne consumentenelektronica met touchscreens, zoals e-readers, smartphones en tablet-pc‘s. Ze nemen niet alleen de dataverbinding voor hun rekening, maar kunnen ook overweg met spraak en GPS/Glonass. Eigenaars van apparaten met een van deze modules aan boord kunnen onder meer internetten, videoconferenties volgen, navigeren met GPS en locatiegebaseerde diensten gebruiken. De GTM601 koppelt met HSPA-netwerken; de GTM609 kan ook worden verbonden met EVDO-netwerken.

De GTM601 en GTM609 ondersteunen CDMA, GSM/GPRS/Edge en UMTS/HSDPA/HSUPA. Ze beschikken over 128 Mbyte Nand- en 64 Mbyte DDR-geheugen. De modules zitten in een verpakking van 31,8 bij 26,8 bij 2 mm en werken tussen temperaturen van -20 tot 70 graden Celsius.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content