Kort nieuws

Option koopt kennis draadloze routers

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Option uit Leuven heeft de draadloze-routertak van het Zweedse Possio overgenomen. Enkele Europese en Amerikaanse patenten op het gebied van draadloos LAN komen hierdoor in Leuvense handen. Tegelijk maken elf specialisten de overstap. Hoeveel de Leuvenaren betalen voor de IP en de patenten is niet bekendgemaakt. Option verwacht door de aankoop volgend jaar al een omzetgroei te kunnen realiseren.

’Sinds begin dit jaar ondersteunen we Possio met de levering en integratie van 3G UMTS-technologie in zijn draadloze routers‘, zegt Option-CEO Jan Callewaert. ’Met de overname kunnen we direct de markt op met een kant-en-klaar product die onze UMTS-technologie bevat. Daar komt nog bij dat de router goed aansluit bij onze draadloze datakaarten.‘

De Globesurfer 3G is de eerste Option-telg uit het Possio-nest. Met deze gateway tussen mobiele netwerken (CDMA, GPRS/EDGE of UMTS) en WLAN‘s kunnen handhelds, laptops en pc‘s gelijkertijd een mobiele verbinding leggen en breedband internettoegang krijgen. Telecomprovider O2 gaat de draadloze routers in Duitsland gebruiken in zijn Surf@home-programma voor thuisnetwerken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content