Option in e-reader Plastic Logic

Reading time: 1 minute

Author:

Het Amerikaanse Plastic Logic brengt begin volgend jaar een e-reader op de markt die is uitgerust met de GTM501-3G-module van Option. De Leuvense component is verantwoordelijk voor de draadloze realtime breedbandverbinding van de Proreader, die ongeveer even groot is als een A4‘tje en zo‘n 8,5 mm dik. Door de geringe hoogte van 2,3 mm en dankzij de epoxymal en het geavanceerde ontwerp voert de GTM501 de warmte efficiënter af dan conventionele ingebouwde modules, aldus Option.

Hoewel de GTM501-module meer dan tweehonderd sterk verkleinde onderdeeltjes bevat, kan Plastic Logic ze als één component in het moederbord van zijn e-reader steken.

De deal tussen Option en Plastic Logic past binnen de strategie van het Leuvense bedrijf om zich toe te leggen op het aanbieden van totaaloplossingen, inclusief hardware, software en diensten met een hoge toegevoegde waarde. ’Dankzij onze betrouwbare en compacte mobiele technologie zijn we erin geslaagd om aan de top te komen wat de integratie van 3G-verbindingen voor de fabrikanten van e-readers of e-books betreft‘, stelt Option-CEO Jan Callewaert. ’Almaar vaker vragen spelers uit de OEM- en ODM-markt ons om professionele dienstverlening. Of het nu gaat om projectbeheer van a tot z of om erg specifieke diensten.‘ Onlangs selecteerde Nokia de 3G-modules van Option voor zijn Booklet 3G-netbooks.