Kort nieuws

Option houdt omzet op peil

Leestijd: 1 minuut

In het eerste kwartaal heeft Option een omzet geboekt van 13,6 miljoen euro. Dat is een lichte stijging in vergelijking met de eerste drie maanden van vorig jaar, toen het Leuvense bedrijf tot 13,1 miljoen euro kwam. Volgens de draadloosspecialist vertegenwoordigen productgerelateerde opbrengsten en software- en licentieopbrengsten elk de helft van de inkomsten. Option rapporteerde een Ebitda van 898 duizend euro.

De cijfers mogen dan in lijn der verwachting liggen, Option is nog lang niet terug op het niveau van voor zijn crisis. In de periode 2005–2008 was de omzet vrijwel altijd hoger dan veertig miljoen per kwartaal, met uitschieters tot boven de tachtig miljoen. Daarna kwam de klad erin. De Leuvenaren voerden een bittere strijd met onder meer de Chinese rivaal Huawei. Ze beschuldigden de Aziaten ervan GSM-modems onder de marktprijs te verkopen. Huawei counterde dat Option gewoon niet snel genoeg innoveerde. In oktober begroeven de kemphanen de strijdbijl. Naast een licentieovereenkomst ter waarde van 33 miljoen euro legde Huawei ook acht miljoen op tafel voor Option-dochter M4S.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content