Kort nieuws

Option heeft hoge verwachtingen voor komende twaalf maanden

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

In het derde kwartaal heeft Option verschillende design-wins behaald die het kwakkelende bedrijf er weer bovenop moeten helpen. Dat schrijft de draadloosspecialist uit Leuven in de update over deze periode. De omzet kwam in K3 uit op 2,2 miljoen euro. Dat ligt in lijn met het eerste halfjaar, dat 5,1 miljoen opbracht. Het subtotaal van 7,3 miljoen euro staat echter in schril contrast met de 35 miljoen aan inkomsten in de eerste drie kwartalen van 2012, toen het geld nog met bakken binnenkwam dankzij een licentieovereenkomst met Huawei. Die liep begin dit jaar af.

Voor de komende twaalf maanden heeft Option zijn hoop gevestigd op de 3G-router Cloudgate, zijn enige product. Het meldt een succesvolle uitrol in de oplossing van de Amerikaanse specialist in GPS-tracking GPS-4-Hire voor het monitoren van brandstof in tankwagens. Daarnaast lopen er belangrijke projecten in de scheepvaart en bij nutsbedrijven. Er staan nu meer dan tweehonderd testunits bij klanten om verschillende toepassingen te laten werken op de netwerken van de grote operatoren in de VS en Canada. Daarnaast ziet Option mogelijkheden in Latijns-Amerika. Ook in Europa zitten verschillende projecten in de pilot- of uitrolfase.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content