Option haalt extra financiële middelen binnen

Reading time: 1 minute

Author:

Het Leuvense Option heeft een principeakkoord bereikt met Gigarant voor een extra waarborg waardoor het zijn bestaande kredietfaciliteit kan uitbreiden. Dat bevestigt CEO Jan Callewaert in een interview met Trends. Hoeveel financiële slagkracht het bedrijf precies krijgt, wil het niet kwijt. Volgens Trends gaat het om ’enkele miljoenen euro‘s‘. Gigarant is een crisismaatregel van de Vlaamse overheid en verleent waarborgen aan banken voor de kredietaanvragen van ondernemingen.

’We hebben voldoende financiële middelen om 2010 door te komen op voorwaarde dat we voldoende verkopen‘, stelt Callewaert. ’Wat mij betreft, is dat de bottleneck. Hoe meer Option verkoopt, hoe meer cash er in de kas komt en hoe meer zuurstof we hebben. Hoe minder Option verkoopt, hoe minder toegang we hebben tot de kredietfaciliteit – want die hangt af van de verkoopfacturen. De schuldovereenkomst voorziet dat het opgenomen kredietbedrag niet meer dan 60 procent van de maandelijks uitstaande handelsvorderingen mag bedragen. Dat werkt goed, zolang we verkopen. Als er geen verkoop is, hebben we geen toegang tot krediet.‘

Eind vorig jaar haalde Option al 20 miljoen euro binnen via een aandelenemissie. Daarnaast heeft de draadloosspecialist een kredietfaciliteit van 12,5 miljoen euro bij ING en Dexia.