Option demonstreert HSPA+


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Option heeft op het Mobile World Congres een draadloze inbouwmodule gedemonstreerd die klaar is voor HSPA+. Deze kaart in PCI Express Mini Card-formaat kan snelheden aan tot 11,4 Mbit/s (uplink) en 42 Mbit/s (downlink). De uploadsnelheid betekent een verdubbeling van de huidige maximale HSUPA-prestaties.

Rond 2011/2012 zal LTE zijn intrede doen en dat belooft een spectaculaire doorbraak te worden in draadloze breedbandtechnologie, zegt Option. HSPA+ is een tussenstap. Voorlopig biedt één operator HSPA+ aan zijn klanten aan. Dertien anderen – ongeveer 5 procent van ‘s werelds commerciële 3G-operatoren – hebben zich geëngageerd om soortgelijke netwerkupgrades uit te voeren in de komende twaalf tot achttien maanden. Om van de verhoogde prestaties van HSPA+ te kunnen profiteren, moeten gebruikers hun datakaart, USB-modem, draadloze router of geïntegreerd 3G-toestel upgraden.