Kort nieuws

Option breekt in op exclusief Vodafone-contract Chinese concurrent

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Option is begonnen met de levering van USB-modems voor mobiel internet aan Vodafone, dat eerder alleen zaken deed met het Chinese Huawei. De USB-modems vervangen in rap tempo de insteekkaarten voor laptops waarmee de Leuvenaren groot werden. Huawei spotte deze trend eerder, wat de Chinezen op een voorsprong zette en hun een exclusief contract bij Vodafone opleverde, ook toen Option met USB-modems op de markt kwam. Eerder dit jaar werd echter bekend dat Vodafone Huawei te dominant vond worden, dus kwamen er weer mogelijkheden voor de Leuvense draadloosspecialist.

Option werkte samen met Vodafone aan de ontwikkeling van het nieuwe modem. De Vodafone Mobile K3760 biedt wereldwijd toegang tot HSPA-netwerken met downloadsnelheden tot 7,2 Mbit/s en uploadsnelheden tot 5,8 Mbit/s. Bovendien vervult het modem dankzij een MicroSD-kaartslot een dubbelrol als geheugenstick. Levering naar klanten begint nog dit jaar. Option zal de stick na enkele aanpassingen ook aanbieden aan andere operators.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content