Kort nieuws

Option blijft tobben in eerste jaarhelft

Leestijd: 1 minuut

Dankzij de inkomsten van de twee ledverlichtingbedrijven die Option in januari overnam, heeft het zijn omzet in de eerste zes van het jaar met de helft zien stijgen ten opzichte van 2015, naar 3,9 miljoen. Het bedrijf wist ook de operationele kosten flink te verbeteren. Het nettoverlies blijft echter groot: 4,5 miljoen – tegen zes miljoen een jaar geleden.

Ceo Jan Callewaert blijft echter optimistisch. Dit voorjaar werd de voormalige ceo Frank Deschuytere naar huis gestuurd en sindsdien is het bedrijf bezig zijn bussiness opnieuw te positioneren. Volgens Callewaert hebben Option en zijn nieuwe led-dochters hun business de afgelopen zes maanden flink uitgebreid en ‘het kantelpunt’ zou gepasseerd zijn.

Hij verwacht dan ook een verdubbeling van de omzet volgend jaar. De vraag is echter of het bedrijf dat nog haalt: de kas is nagenoeg leeg en er moet opnieuw naarstig gezocht worden naar vers geld.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content