Kort nieuws

Oprichter ASMI overweegt splitsing

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Grootaandeelhouder en oprichter Arthur del Prado van ASM International ’ziet niet langer het belang‘ om zijn bedrijf koste wat kost bijeen te houden. Hij steunt het onderzoek naar de waardering van front-end- en back-enddivisies. Mocht dat opsplitsing adviseren, dan is Del Prado daar niet tegen. Dat schrijft de Telegraaf naar aanleiding van uitspraken die Del Prado gisteren op de aandeelhoudersvergadering deed.

Activistische aandeelhouders sturen al jaren aan op een splitsing van de twee divisies. Back-endtak ASM Pacific Technology doet het prima, maar de resultaten van de front-endtak laten te wensen over. Het ASMI-management heeft zich lang verzet tegen dit idee en schoof de beslissing steeds voor zich uit. Het onderzoek dat nu loopt, moet duidelijk maken waarom de front-enddivisie zover achterblijft. ’Als daaruit blijkt dat de vennootschap meer waarde kan genereren met een gescheiden structuur, dan is Arthur del Prado daar niet tegen‘, aldus een zegsman van de oprichter in de Telegraaf.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content