Kort nieuws

Opnieuw inval douane bij Ifa

Leestijd: 1 minuut

Afgelopen vrijdag heeft de Duitse douane op de Internationale Funkausstellung (Ifa) autoradio‘s, dvd-recorders, MP3-spelers en televisies in beslag genomen. Vooral Aziatische standhouders werden het slachtoffer. Zij worden verdacht van patentinbreuk. De Duitse technologiesite Heise vermoedt dat het Italiaanse bedrijf Sisvel heeft geklaagd bij de autoriteiten.

Het is zeker niet voor het eerst dat de Ifa het toneel is van politie-invallen. Vaak bleek Sisvel daarachter te zitten. De Italianen beheren de patentportefeuille van diverse bedrijven, waaronder MPeg-technologie van Philips. In 2006 was Sandisk het grootste slachtoffer toen opsporingsambtenaren zijn nieuwe productlijn MP3-spelers in beslag namen. Al na enkele dagen verwierp een Duitse rechter deze actie en mochten de muziekspelers weer worden getoond. In maart vorig jaar sloot Sandisk echter alsnog een licentieovereenkomst met Sisvel, net als ongeveer zeshonderd andere bedrijven.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content