Kort nieuws

Opnieuw financiële records voor ASML in derde kwartaal

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

ASML heeft in het derde kwartaal een omzet gehaald van 942 miljoen euro, een stijging van 80 procent in vergelijking met een jaar eerder en twee procent meer dan in het tweede kwartaal. De nettowinst kwam daarbij uit op 172 miljoen euro, meer dan drie keer zo veel als een jaar eerder en drie procent meer dan in het vorige kwartaal. Dat is de sterkste omzetstijging in twee jaar en de sterkste winstgroei sinds begin 2005.

Het aantal orders kwam de afgelopen drie maanden 10 procent hoger uit dan in het tweede kwartaal. Het orderboek aan het eind van deze periode beslaat 88 nieuwe en 7 opgeknapte systemen, en vertegenwoordigt een waarde van bijna 1,2 miljard euro. Bij de presentatie van de cijfers voor het tweede kwartaal ging ASML uit van minder boekingen, maar in september stelden de Veldhovenaren hun verwachtingen naar boven bij. Een belangrijk deel van de groei komt door bestellingen van flashgeheugenfabrikanten.

Omzet- en winstgroei ASML

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content