Kort nieuws

Opnieuw aderlating voor Tomtom door tegenvallende consumentenmarkt

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Tomtom heeft een pijnlijke update van zijn verwachtingen voor dit jaar uitgestuurd. Het bedrijf houdt nu rekening met een omzet tussen de 1225 miljoen en 1275 miljoen euro, tweehonderd miljoen minder dan het eerder verwachtte. De winst per aandeel halveert bijna.

De oorzaak is de slappe consumentenmarkt de laatste weken in de toch al krimpende markt voor losse navigatiekastjes. De Noord-Amerikaanse markt daalt dit jaar met dertig procent, meer dan waar het bedrijf op rekende. De Europese krimp van tien procent is wel in lijn met de verwachtingen, maar consumenten opteren hier veelal voor de goedkope varianten.

Volgens Tomtom blijven de ’nieuwe‘ takken Automotive, Business Solutions en Licensing zich wel gezond ontwikkelen. De inkomsten uit deze onderdelen zijn vooralsnog echter een fractie van de consumentenmarkt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content