Opinie

Ophouden met zaniken, aan het werk!

Wim Hendriksen schrijft deze column op persoonlijke titel.

Leestijd: 3 minuten

Alle clubs, verenigingen en belangengroepen die minder geld van de overheid krijgen toegegooid, lopen de laatste tijd via alle communicatiekanalen te zaniken dat de wereld zal vergaan als die bezuinigingen worden doorgezet. Doodmoe word je ervan. Mijn advies: wen er maar aan. We hebben de afgelopen jaren met zijn allen voor achttien miljard euro een stel patjepeeërs gefinancierd en de komende jaren moeten wij, zestien miljoen Nederlanders, dat nog wel even afbetalen. Dat is dus gemiddeld 1125 euro per persoon. De lezer van dit stukje een stuk meer, omdat de sterkste schouders nu eenmaal …

Het maakt echt niet uit of je dat betaalt met duurdere schouwburgkaartjes, hogere benzineaccijnzen of extra onroerendgoedbelasting. Je bent toch de pineut. Om dan per tientje de straat op te gaan om tegen te wezen, is zonde van de energie. Daar is niks links of rechts aan. Dat de overheid eerst begint met zuinig aan doen en minder Sinterklaas spelen vind ik niet erg; daar wordt het bedrag dat we persoonlijk moeten dokken lager van.

Het gekke is nu dat de conservatieven in de regering van alles heel erg aan het veranderen zijn en dat de progressieven in de Tweede Kamer daar fel tegen protesteren en alles met alle geweld bij het oude willen houden. Dat is nieuw voor mij. Ik had even gemist dat links rechts en rechts links was geworden. Dat wilde deze VVD-columnist toch even kwijt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content