Achtergrond

Op grote schaal inpluggen en netwerken maar

Stijn Crul, Geoffrey Ottoy
Leestijd: 6 minuten

De installatie en configuratie van iot-netwerken is nog steeds een omslachtig proces. Onderzoekers van de KU Leuven werken aan een autonome techniek, met plug-and-play als einddoel.

De kosten om apparaten te verbinden met de cloud zijn niet enkel te herleiden tot het prijskaartje van de componenten. Ook de installatie is een factor. Dan gaat het met name om de werkuren die nodig zijn om de iot-toestellen te plaatsen en te configureren.

Dit zogeheten commissioningproces kunnen we opdelen in drie kerntaken. Als eerste moeten we nieuwe apparaten opnemen in een netwerk. Vervolgens moet elk toestel de juiste instellingen toegewezen krijgen. Deze instellingen kunnen sterk variëren van applicatie tot applicatie. De laatste stap is het onderhoud. Als een toestel uitvalt, moeten we dit kunnen detecteren, zodat we het kunnen vervangen of herstellen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content