Tools&Toys

Oostenrijkse led-driver knippert met de muziek mee

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Austriamicrosystems heeft een led-driver ontwikkeld om consumentenapplicaties een beetje jeu te geven met lichteffecten. De AS3665-chip levert scherpere kleuren, soepelere kleureneffect en superieure helderheid met een minimale ontwerpinspanning, zeggen de Oostenrijkers. Zij denken aan toepassing in mobieltjes, MP3-spelers, speelgoed en draagbare spelcomputer. Het chipje zit in een WL-CSP-behuizing van 2,6 bij 2,6 millimeter.

De IC uit Unterpremstätten heeft negen led-kanalen voor 25 mA, elk met een 12 bit PWM om lineaire, logaritmische en ratiometrische dimeffecten te bewerkstelligen. De PWN-generatoren hebben drie sequencers en 1,5 kilobit geheugen, waarmee complexe lichtpatronen kunnen worden opgeslagen en verwerkt zonder dat er externe chips aan te pas moeten komen. Verschillende correctiemechanismen zorgen voor automatische RGB-kleurencorrecties.

Een bijzondere feature van de chip is de audiosynchronisatie. Hiermee knipperen, dimmen en veranderen leds synchroon van kleur met de audio-input van het apparaat. De kleurpatronen op maat kunnen naar believen worden aangepast om unieke responsen te genereren voor elk type muziek.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content