Kort nieuws

Oost-Nederland trapt voor 24 miljoen aan innovatieprojecten af

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De provincies Gelderland en Overijssel, de rijksoverheid en de EU steken in het kader van het OP-Oost-programma bijna tien miljoen euro in elf innovatieprojecten. Ruim vijftig bedrijven zijn hierbij betrokken. Het bedrijfsleven investeert zelf bijna veertien miljoen in deze projecten.

Het grootste project, met een budget van bijna vijf miljoen, is Daisy 2 van Thales, dat samenwerkt met onder meer Salland Engineering, Sencio, Sintecs, NXP, TNO en de universiteit van Wageningen. Doel is om het concept van de active electronically scanned array-radar (aesa) uit te werken tot een praktisch en betaalbaar instrument voor verschillende toepassingen, zoals meteorologische voorspellingen en waarneming van ruimtelijk gedrag van mensen en dieren.

De Radboud Universiteit trekt het Charge and Go-project van bijna 4,7 miljoen euro rond het ontwikkelen van een opensource laadplatform voor elektrische voertuigen. De universiteit is ook penvoerder van de Betuwse Energie Samenwerking, waarbij vraag en aanbod van energie op elkaar afgestemd worden in grote gebieden. Dit project heeft een budget van 2,9 miljoen euro.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content