Kort nieuws

Ook ST doet stapje terug uit Crolles2

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

STMicroelectronics gaat zich bij ’industrieleiders aansluiten‘ om technologische kennis over 32-nanometerprocessen in huis te halen. Dat betekent dat de rol van het Frans-Italiaanse bedrijf in Crolles2 gaat veranderen. Topman Carlo Bozotti zei in een telefonische persconferentie dat ST in samenwerking met de onderzoeksalliantie de ontwikkeling van 45-nanometertechnologie zal afmaken. Na 2007 zal er echter een ’discontinuïteit‘ in de onderzoeksparticipatie van het elektronicaconcern komen.

’De kosten van 32 nanometer CMos-technologie zijn dermate hoog dat we die gaan importeren‘, aldus Bozotti. Wie de kennis gaat leveren, wilde hij er niet bij zeggen. Wel benadrukte hij dat ST zich niet terugtrekt uit de samenwerking. ’We zullen binnen Crolles2 beeldsensor-, radiofrequentie- en analoge extensietechnologie blijven ontwikkelen. Het is een grote verandering in strategie, maar Crolles2 blijft voor ons belangrijk.‘

De mededeling van ST volgt kort op NXP‘s aankondiging uit het Crolles2-samenwerkingsverband te stappen. Eind dit jaar leveren de Eindhovenaren geen bijdragen meer. In plaats daarvan halen ze de banden met TSMC en Imec aan.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content