Kort nieuws

Ook Qualcomm schaart zich achter HSA

Leestijd: 1 minuut

Met Qualcomm als nieuwe founding member heeft de HSA Foundation opnieuw een belangrijke speler binnengehaald. Een maand geleden besloot ook Samsung zich te scharen achter het initiatief van AMD, Arm, Imagination, Mediatek en TI voor een universele heterogene architectuur. Naar verluidt zouden ook enkele andere grote namen in de coulissen klaarstaan.

De organisatie werd in juni opgericht en beoogt een algemene, vrije specificatie voor het adresseren van processorarchitecturen waarin CPU, GPU‘s, DSP‘s en/of FPGA‘s samenkomen. Dat moet een boost geven aan de adoptie van dergelijke architecturen – toolmakers, onderwijsinstellingen, softwareleveranciers en dergelijke hebben dan één doel waar ze zich op kunnen richten.

Het is te verwachten dat Arm en Imagination straks HSA-ondersteuning standaard gaan inbouwen in hun aanbod, waardoor de optie voor de meeste ontwikkelaars van mobiele en embedded Socs ’gratis‘ wordt. Qualcomm ontwerpt echter zijn eigen Arm-compatibele CPU‘s en gebruikt ook zijn eigen GPU-architectuur. Dat een grote speler in de Socs voor mobiele systemen HSA-ondersteuning als een belangrijke feature ziet, al is het maar in potentie, kan daarom gezien worden als validatie van het initiatief. Voor daadwerkelijk succes ontbreken er echter ook nog belangrijke namen in het rijtje van leden, zoals Intel, NVidia en de FPGA-makers.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content