Ook Improvement in zee met Solidsource

Reading time: 2 minutes

Author:

Solidsource timmert stevig aan de weg. Na de onlangs gesloten samenwerkingsovereenkomst met Tiobe heeft de Eindhovense start-up in softwarekwaliteitstools nu aangekondigd zijn krachten te bundelen met Improvement uit Weert. Dit bedrijf van Erik Philippus levert advies, coaching en training om het rendement van softwareontwikkeltrajecten te vergroten. Daarbij maakt het gebruik van het soort gereedschap dat Solidsource aanbiedt.

’Solidsource is klaar om de markt op te gaan‘, vertelt Hans Sassenburg, die oprichters Alex Telea en Lucian Voinea bijstaat als extern adviseur. ’We zoeken partners om aan de groeiende vraag naar dienstverlening te kunnen voldoen. Improvement is zo‘n partner.‘ Voinea: ’We zijn een jong bedrijf en willen ons vooral toeleggen op productontwikkeling en –verkoop. Om deze strategie te kunnen realiseren, zijn we op zoek naar partijen die met behulp van onze producten klanten kunnen bedienen.‘ Telea vult aan: ’Het is belangrijk dat wij feedback uit de markt krijgen hoe wij onze producten kunnen verbeteren. Improvement kan ons daarbij helpen.‘

TUE-onderzoeker Telea en zijn voormalig promovendus Voinea begonnen Solidsource afgelopen november. Het bedrijf heeft twee producten in zijn portefeuille: SolidFX en SolidTA. Het eerste gereedschap richt zich op gevaarlijke plekken binnen software en kan de structuur van de broncode overzichtelijk weergeven. Het tweede brengt de evolutie van programmatuur helder in kaart door opeenvolgende releases in een repository te analyseren. Op dit moment zijn de producten geschikt voor C en C++.

Improvement gaat het gereedschap inzetten bij zijn consultancyactiviteiten. ’In audits maak ik gebruik van broncodeanalyse om informatie te verschaffen over kwaliteitgerelateerde aspecten van software‘, verduidelijkt Philippus. ’Solidsource biedt deze mogelijkheden ook, maar gaat een stap verder door de evolutie van de programmatuur erbij te betrekken. Het kunnen analyseren en visualiseren van correlaties met behulp van SolidFX en SolidTA is een krachtig instrument om snel de kern van een probleem en daarmee een oplossingsrichting aan het licht te brengen. De komende maanden gaan we de samenwerking verder vormgeven.‘

Vorige week maakte Solidsource al bekend de handen ineen te slaan met stadgenoot Tiobe. Dat maakt analyse-instrumenten voor C-, C++-, C#- en Java-code beschikbaar vanuit een enkele trukendoos, het Tics-raamwerk. Daarbij gaat het zowel om de eigen gereedschappen als die van externe partijen. De Solidsource-tools passen daar prima in, menen beide bedrijven. Voor de start-up betekent de samenwerking een snelle toegang tot de markten waarin Tiobe al actief is.