Tools&Toys

Oogmetingen met Bit Master van Anritsu

Leestijd: 1 minuut

Anritsu introduceert de Bit Master MP1026B, een analyzer voor oogdiagrammetingen. Het instrument is geschikt voor datasnelheden van 0,1 tot 12,5 Gbit/s en kost volgens de fabrikant ongeveer de helft van een typische sampleoscilloscoop voor snelle signalen. De MP1026B ondersteunt OC-192/STM-64 Sonet/SDH, 10G Fibre Channel en 10G Ethernet. Anritsu mikt met de analyzer op testers van netwerkapparatuur, snelle circuits, transponders en zendontvangers.

De MP1026B kan worden uitgerust met een volledig interne optische ontvanger voor het meten van fibersignalen tot 12,5 Gbit/s, wat hem interessant maakt voor fabrikanten van netwerkapplicaties. Het instrument bevat tevens een automatische maskermargetool, die de marge uitrekent en overeenstemming met industriestandaarden bepaalt. De maskermarge is een waardevolle parameter waarmee gebruikers snel de variaties tussen de verschillende units kunnen blootleggen. Die onderlinge verschillen hebben invloed op de kwaliteit, herhaalbaarheid en prestaties van componenten, schakelingen en apparaten.

Kritische parameters zoals jitter, signaal-ruisverhouding, stijg- en daaltijden, oogafmetingen en de cyclusvervorming zijn direct af te lezen van het display. Jitter- en maskermetingen gaan snel omdat de data een updatefrequentie van 100 kS/s hebben. Door de lage jitter van het apparaat zelf heeft de MP1026B een meetnauwkeurigheid van typisch 0,85 ps RMS.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content