Interview

‘Onze ontwikkelprocessen moeten geleide projectielen zijn’

Nieke Roos
Leestijd: 10 minuten

Ontwikkelteams die de Agile-benadering volgen, hebben geen plan aan de muur hangen dat ze blind najagen, aldus goeroe Mike Cohn. Ze proberen een goede balans te vinden tussen anticiperen op verwachte veranderingen en aanpassen aan onvoorziene ontwikkelingen. In korte iteraties bouwen ze telkens werkende software die ze aan hun opdrachtgevers kunnen laten zien, want ’klanten zijn bewegende doelen‘. Op uitnodiging van Topic verzorgde Cohn onlangs een avondvullend programma.

’In het begin had Agile een slechte naam. We zouden niet aan documentatie doen, we zouden niet plannen. Flauwekul. Dat doen we wel. Teams die zeggen dat ze agile zijn en daarom niet documenteren en niet plannen, die zijn helemaal niet agile, die zijn gewoon lui. Agile is niet gemakkelijk. De overgang is zwaar. Het is een culturele verandering, die indruist tegen alles wat we onze ontwikkelaars de afgelopen twintig, dertig jaar hebben geleerd. Agile pakt alle problemen in je organisatie en slaat je ermee om je oren.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content