Tools&Toys

Ontwikkelkit Digi maakt M2M-verbindingen mogelijk via Zigbee en 3G

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Digi International heeft de Idigi Gateway Development Kit op de markt gebracht. Binnen een uur kunnen gebruikers hiermee apparatuur in een cloud-omgeving opnemen door een draadloze M2M-verbinding te leggen via een 3G cellulair netwerk, claimt de leverancier. Daartoe bevat het pakket alle benodigde hardware, software en documentatie.

Met de kit is het mogelijk om een Zigbee-netwerk op te zetten en daar apparaten in te hangen, die vervolgens via een Zigbee-naar-3G-gateway communiceren met het internet. Een aangepaste Idigi Device Integration Application (Idigi Dia) maakt ze op afstand toegankelijk. Het pakket biedt ook een naadloze connectie met de Idigi Device Cloud voor webservice-integratie in standaard bedrijfstoepassingen.

De kit omvat de Zigbee-naar-3G-gateway Connectport X4, de Digi XBee Smart Plug, XBee-temperatuur- en -lichtsensoren met batterij, de Digi ESP Integrated Development Environment (IDE) voor Idigi Dia/Python-ontwikkeling en benodigde kabels, batterijen en voedingsadapter. Als voorbeeldtoepassing kunnen gebruikers hiermee op een Google-demo-app inloggen en draadloos een lamp op afstand aan en uit schakelen en de geschiedenis ervan volgen. Prijzen van het pakket beginnen bij 385 euro.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content