Achtergrond

Ontwikkelen over de domeingrenzen

Wally Rhines is voorzitter en CEO van Mentor Graphics.

Leestijd: 6 minuten

Bij het ontwikkelen van een hightech product blijkt het in de praktijk lastig voor ontwikkelteams om buiten de eigen expertise te stappen. Expertises zitten elkaar regelmatig in de weg, met name als bedrijven groter worden. Mentor Graphics-CEO Wally Rhines ging op zoek naar manieren om de barrières te slechten.

Voor vrijwel ieder hightech product is een robuuste set vaardigheden nodig bij de ontwikkeling. Dit varieert van mechanisch en elektrisch ontwerp tot softwareontwikkeling en systeemintegratie. Bedrijven brengen deze experts bijeen onder één dak.

Maar ook al werken ze voor dezelfde onderneming, dat betekent nog niet dat ze effectief samenwerken. De systeemontwerper wordt typisch gefrustreerd door de IC-ontwerper die beweert dat de systeemarchitectuur niet geschikt is voor siliciumimplementatie. De bordontwerper wordt typisch moedeloos van de systeemarchitectuur en moet de volledige last van timing en power closure dragen met beperkte uitwijkmogelijkheden door eerdere architectuurbeslissingen. En we hebben allemaal wel eens de legendarische organisatorische scheiding ondervonden tussen hardware- en softwareontwikkeling en de felle strijd tussen die twee kampen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content