Kort nieuws

Ontwikkelaar Toon breidt uit naar Groot-Brittannië

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Amsterdamse specialist in slimme thermostaten Quby zet voet aan Engelse wal. De geestelijk vader van Eneco’s Toon neemt alle aandelen over van branchegenoot Joulo. Deze spin-out van de University of Southampton ontwikkelt energiemonitoringtechnologie die consumenten inzicht geeft in hun verwarmingssystemen. Hoeveel geld er gemoeid is met de transactie hebben de partijen niet bekendgemaakt.

Met de overname verwerft Quby geavanceerde artificial intelligence-algoritmes, ontwikkeld binnen de groep van hoogleraar en Joulo-medeoprichter Alex Rogers in Southampton. Daarnaast voegt het Amsterdamse bedrijf de usb-logger van de spin-out toe aan zijn portfolio. Dit apparaatje registreert de temperatuur in huis gedurende een periode, waarna consumenten de data via hun pc kunnen uploaden voor een uitgebreide analyse van hun verbruik.

‘We verheugen ons erop om de Joulo-recorder in de markt te zetten’, aldus Quby-ceo Joris Jonker. ‘Tegelijkertijd is het voor onze slimme thermostaten een mooie springplank naar Groot-Brittannië.’ ‘Ik ben ervan overtuigd dat Quby Joulo met succes naar internationale markten zal brengen en de onderliggende algoritmes zal doorontwikkelen’, aldus Reuben Wilcock van de University of Southampton, die met Alex Rogers aan de wieg stond van de spin-out.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content