Ontario investeert 18 miljoen euro in Agfa Healthcare


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

De Canadese provincie Ontario verleent 29,6 miljoen Canadese dollar (ongeveer 18,1 miljoen euro) subsidie aan Agfa Healthcare. Het bedrag komt bij de bijna 200 miljoen Amerikaanse dollar die het bedrijf zelf in de regio investeert. Met het totale budget zal Agfa de R&D-centra en de regionale support in Toronto en Waterloo een zet geven. Naar verwachting komen er zo‘n honderd nieuwe banen bij. Agfa groeit daarmee in softwareontwikkeling, algemene ondersteunende diensten en de backoffice-activiteiten.

In totaal zal Agfa HealthCare bijna vierhonderd personen in Ontario aanstellen, met de focus op de ontwikkeling, implementatie en ondersteuning van e-health, regionale gezondheidszorg en digitale beeldoplossingen. De vestiging in het Canadese Waterloo zal zich vooral richten op de R&D rondom Agfa‘s Picture Archiving and Communication Systems Impax en andere geavanceerde softwareoplossingen voor ziekenhuizen en verzorgingscentra wereldwijd.