Online tool Adeon maakt analyse stukslijst 75 procent sneller

Reading time: 1 minute

Author:

Adeon Software House lanceert een nieuwe online tool om stukslijsten voor elektronicaontwerpen sneller te analyseren. Met Bom Architect kunnen aanbieders van electronics manufacturing services (EMS) een bill of materials (Bom) in 75 procent kortere tijd verwerken, claimt het bedrijf uit Breda. Daardoor kunnen ze assemblageoffertes sneller uitbrengen en prototypes dagen eerder leveren. De tool is vanaf morgen bereikbaar via www.bomarchitect.com.

Er is een enorme mismatch tussen de wereld van de designers die de stukslijsten genereren en de die van de EMS-aanbieders die ze moeten verwerken. Het kost de laatsten nu heel veel tijd om de lijsten te analyseren en tegen hun ERP-systeem aan te leggen. Voor de complexere Boms kan dit dagen in beslag nemen. En dat terwijl contractfabrikanten met een steeds hogere snelheid en frequentie offertes en nieuwe producten moeten uitbrengen.

Om dit probleem op te lossen, heeft Adeon het afgelopen jaar Bom Architect ontwikkeld als onderdeel van zijn PLM-pakket CXInsight. In eerste instantie brengt het de tool echter als apart product uit. Sinds augustus draait het gereedschap al proef bij twee contractfabrikanten. Hun belangrijkste bevindingen: de Bom-verwerkingstijd is veertig procent korter en het aantal fouten ligt drastisch lager.

De nu geïntroduceerde online tool is een nieuwere versie, die zelfs een tijdsbesparing biedt van 75 procent. Begin januari presenteert Adeon bovendien een module voor de designomgeving die de verwerkingstijd nagenoeg volledig elimineert, aldus het softwarehuis uit Breda.