Kort nieuws

Ongewoon verlies in 2009 voor reorganiserend TNO

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De economische crisis is ook niet aan TNO voorbijgegaan. Het onderzoeksinstituut zag de geconsolideerde omzet dalen van 600 miljoen euro in 2008 naar 576 miljoen euro in 2009. Dit resulteerde in een voor TNO ongewoon groot verlies van 14,2 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2009.

TNO is voor meer dan twee derde van de omzet afhankelijk van directe contractresearch voor opdrachtgevers uit industrie en overheid. Op een aantal belangrijke marktsegmenten noteerde het in 2009 een terugval van enkele tientallen procenten. Het verlies wordt nog vergroot door het stopzetten van TNO‘s nieuwbouwproject in Cromstrijen.

In een persbericht stelt TNO dat het al vroeg heeft gereageerd op de terugval. ’Naast een substantiële kostenbesparing op de vaste facilitaire kosten, de vaste personeelskosten en de overheadkosten, liggen de aanpassingen ook in de sfeer van een strategische heroriëntatie‘, schrijft het. TNO baseert zich daarbij op zijn Strategisch Plan 2011-2014. Daarin combineert het de twaalf huidige onderzoekspoten tot zeven nieuwe kennisgebieden: energie, gebouwde omgeving, gezond leven, industriële innovatie, informatiemaatschappij, integrale veiligheid en mobiliteit.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content