Opinie

Onder de sluier

Marcel Pelgrom adviseert over analoog ic-ontwerp.

Leestijd: 3 minuten

De personeelsdienst belde met het aanbod dat ze twee jonge ingenieurs voor mijn afdeling hadden gevonden. Elke leidinggevende van een ontwikkel- of researchafdeling heeft als hoofdtaak de meest geschikte medewerkers te selecteren en van die twee was ik allerminst overtuigd. Gelukkig betoonde personeelsdienst zich inschikkelijk voor mijn eisen en voorzien van voldoende vangnetten liet ik ze uiteindelijk komen. ‘O’, was de laatste opmerking van de personeelsfunctionaris, ‘ze hebben een iets afwijkende culturele achtergrond.’

Daarover maakte ik me geen zorgen. Op de afdeling werkten ingenieurs (m/v) uit alle windstreken, leeftijden en opleidingsniveaus. Ik vond die verschillen wel spannend. Een knul schoor op een vaste dag in het jaar zijn hoofd kaal, want dat hoorde zo in zijn cultuur. Na een paar plaagstootjes ging iedereen weer aan het werk. Iemand mocht zijn werk op een topconferentie presenteren. Tot verrassing van deze nuchtere columnist liet hij een collega gaan, want hij wilde carnaval niet missen!? Een medewerker bij wie een Bijbels vuur was ontbrand, werd terstond geblust. Een motorfreak kreeg een reclameshirt aangereikt om daarmee prikkelende symbolen op zijn zwarte outfit te bedekken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content