Kort nieuws

Omzetstijging bij Punch

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Punch International heeft in de eerste negen maanden van het jaar een omzet neergezet van 265 miljoen euro. Vorig jaar kwam de holding uit Sint-Martens-Latem 16 procent lager uit op 229 miljoen. In het derde kwartaal zette Punch 86,3 miljoen euro om. Dat is ietsjes minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Punch Graphix rapporteerde in de eerste drie kwartalen een omzetstijging van 7 procent naar 115,9 miljoen euro. Telematix kwam zelfs tot 31 procent groei en haalde 13,0 miljoen. Het onderdeel Motive maakte de grootste klapper. Daar steeg de omzet met 41 procent naar 119,7 miljoen euro. Dat is voornamelijk toe te schrijven aan de overname van BBS in augustus vorig jaar.

Opvallend is de omzethalvering bij Punch Powertrain. ’2008 is voor Punch Powertrain een transitiejaar waarin het zwaartepunt van de omzetgeneratie dient te worden verlegd van de Europese naar de Aziatische markt‘, schrijft Punch op zijn website. ’Hiervoor werd in de loop van mei een nieuwe fabriek in China in productie genomen. De opstart verliep succesvol maar de vestiging zal in 2008 slechts een beperkte bijdrage aan de omzet leveren.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content