Kort nieuws

Omzetdaling ingezet bij NXP

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

NXP noteerde in het vierde kwartaal van 2018 een omzet van 2,40 miljard dollar, twee procent minder dan het kwartaal ervoor en tevens twee procent minder dan dezelfde periode het jaar ervoor. Deze neergaande beweging zet zich voort in het lopende kwartaal: NXP heeft een prognose afgegeven voor een sequentiële omzetdaling van tien tot zestien procent. Oorzaak is de teruglopende vraag in met name de Chinese automotive- en industriële markten.

NXP is niet de enige chipmaker die in een dal zit. Meer bedrijven in de sector hebben de laatste tijd magere prognoses afgegeven. Doorgaans verwachten zij verbetering van de marktomstandigheden in de tweede helft van het jaar.

Over het hele jaar wist NXP de omzet nog wel te vergroten, van 9,26 miljard dollar naar 9,41 miljard dollar. De winst bleef daarbij vrijwel stabiel op 2,7 miljard dollar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content