Omzet Zetes omhoog met 4,6 procent

Reading time: 1 minute

Author:

In de eerste negen maanden van dit jaar heeft Zetes een omzet neergezet die 4,6 procent hoger is dan in dezelfde periode vorig jaar. De identificatiespecialist uit Brussel wil niet kwijt hoeveel de omzet precies bedraagt. Naar schatting gaat het om grofweg 138 miljoen euro.

De Zetes-divisie Goods ID is het meest onderhevig aan conjuncturele ontwikkelingen. Het bedrijf ziet wel belangrijke verschillen binnen dit gebied. ’De Zuid-Europese landen weerstaan de economische vertraging beter dan de Noord-Europese en in het algemeen hebben grote projecten meer kans op uitvoering dan kleine‘, stelt het in een persbericht. ’Dit biedt kansen voor Zetes als partner van verscheidene multinationals.‘

In augustus startte Zetes met de productie van biometrische paspoorten voor Ivoorkust.

De andere grote divisie, People ID, heeft nauwelijks last van de economische malaise omdat het voornamelijk werkt met langlopende overheidscontracten. De kortetermijncontracten laten nog wat te wensen over. Zetes verwacht dat deze categorie in het vierde kwartaal weer zal aantrekken.

Voor heel 2008 verwacht Zetes een omzetgroei in vergelijking met de 177 miljoen euro van 2007. Nauwkeurige voorspellingen durft het bedrijf echter niet te doen gezien de huidige economische omstandigheden. Wel spreekt het de ambitie uit om uit te breiden via overnames. ’De economische conjunctuur biedt kansen die Zetes kan grijpen dankzij zijn netto kaspositie en de mogelijkheid tot het genereren van een belangrijke operationele kasstroom‘, klinkt het vanuit Brussel.