Kort nieuws

Omzet Picanol stabiel in derde kwartaal

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Picanol Group heeft ook in het derde kwartaal een stabiele omzet geboekt van 97,7 miljoen euro. Dit resultaat sluit aan bij de verwachtingen. De maker van weefmachines voor de textielindustrie ondervindt hevige concurrentie en een grote druk op de markt. Ook de hoge grondstofprijzen spelen de Iepenaren parten. De grootste competitie komt uit Japan, dat een grotevolumestrategie hanteert en profiteert van de gunstige Yen-koers. Wel trok net zoals in het tweede kwartaal de vraag naar weefmachines verder aan, onder meer door de introductie van de Omniplus 800-luchtweefmachine eerder dit jaar. Deze grotere orderportfolio had een positief effect op de capaciteitsbenutting van de fabrieken in Ieper en Suzhou in China.

De faciliteit in Suzhou zal juni volgend jaar worden vervangen door een nieuwe fabriek om alle activiteiten te kunnen centraliseren en daarmee kosten te besparen. In augustus is Picanol met de bouw hiervan begonnen. In Ieper zoekt het bedrijf naar mogelijkheden om de huisvestingskosten te drukken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content